dinsdag 6 oktober 2015

'De Moslims' en 'het verzet'

Bedreigingen, verwensingen aan adressen van vluchtelingen en hen die hen helpen, ja het wordt zo gewoon dat men er niet meer op lijkt te reageren. Mensen wijzen op hun kleine stukje verantwoordelijkheid, om de vrijheid van meningsuiting te behouden, komt je duur te staan als het aan bepaalde mensen ligt. En terwijl ze je bedreigen, verwensen en meer, 'zeuren' ze zelf over het feit dat Geert Wilders niet meer alleen over straat kan. Hebben 'de Moslims' Theo van Gogh vermoord en zijn 'de Moslims' allemaal voor de Sharia. 

Ik begin me steeds minder thuis te voelen in Nederland, niet omdat er Syriƫrs komen, maar wel omdat we niet meer open staan voor de ander. Omdat mensen in nood niet meer welkom zijn omdat ze de ellende van overvolle vluchtelingenkampen ontvluchten. En je hoort niemand over de reden waarom mensen niet in die kampen willen blijven, waarom mensen de winter niet willen doorbrengen in een kamp met weinig voorzieningen, weinig eten en geen perspectieven, omdat het Westen steeds minder geld aan noodhulp uitgeeft waardoor NGO's als het Rode Kruis rantsoenen steeds verder moeten terugschroeven.

Als het 'de Moslims' zijn...

Als het gaat over de moord op van Gogh, als het gaat om de Sharia, als het gaat om Charlie Hebdo, als het gaat om de aanslag in de Thalys of langer geleden op de trein in Spanje, dan zijn het 'de Moslims' die erachter zitten. Terwijl voor al deze aanslagen eigenlijk geldt dat juist heel veel Moslims deze afkeurden, zich niet aangesproken voelden door de extremisten die deze aanslagen uitvoerden.

Als het dan 'de Moslims' zijn, zijn het dan 'de Christenen' die aanslagen in Afrika plegen op Moslims, zijn het ook 'de Joden' die Yitzhak Rabin vermoord hebben........

Nee, als het gaat over de aanslagen in Afrika, dan zijn het Christelijke milities, als het gaat om de moord op Rabin dan is het de extremistische dissident die hem neerschoot. Ja, dan ineens zijn we niet meer zo van 'de groepen' Waarom kijken we dan wel 'de Moslims' aan op ISIS, op de aanslagen, terwijl het tot een paar jaar geleden nog Al Qaida en niet 'de Moslims's waren?

Jezelf 'het verzet' noemen

Dan begint er nog een tweede tendens te ontstaan, de mensen uit de rechtse hoek beginnen zichzelf tot 'het verzet' te rekenen, sommigen durven zichzelf zelfs te vergelijken met de mensen uit het verzet in de jaren '40-'45. Mensen die er alles aan deden om de Joden en vele anderen op de vlucht te redden. Mensen die hun leven gaven om die vluchtelingen/ongewenste te redden, mensen die opstonden voor vrijheid en voor anderen en daar zelfs hun leven voor over hadden......

Mensen, hou nu toch eens op, jullie zijn geen verzetshelden als je mensen uit een AZC weg pest, jullie zijn geen verzetshelden omdat jullie Tineke Ceelen van Twitter wegjagen omdat zij opstaat om vluchtelingen te helpen. Jullie zijn verre van verzetshelden, en zullen mij vast weer de nodige bedreigingen gaan toewensen, maar dat kan me echt niet zoveel meer schelen. Simpelweg omdat ik me weiger te conformeren aan het wegzetten van een bepaalde bevolkingsgroep en jezelf dan vervolgens gaan vergelijken met mensen die juist een bevolkingsgroep probeerden te redden van de dood. Ik weiger me te conformeren aan een groep die mensen die de ander de dood in wenst op de Middenlandse Zee.

Welkom

Wat mij betreft zijn mensen uit Syriƫ welkom, natuurlijk verwacht ik dat zij iets bijdragen aan de maatschappij als ze goed opgeleid zijn en anders in elk geval een baan zoeken. Natuurlijk vind ik dat zij moeten integreren in de maatschappij, de taal moeten leren, Nederlandse normen en waarden, respect voor de vrijheid van meningsuiting, etc. Maar als we mensen willen laten integreren dan moeten we ze ook een kans geven, dan moeten we ze accepteren en ondersteunen om dit allemaal waar te kunnen maken.

Zolang mensen zich niet welkom voelen, voedt je haat en werk je ISIS in de hand. Dat zijn de enigen die je blij maakt met haatzaaien, en 'de Moslims' als zondebok wegzetten. Heb je daar al eens over nagedacht?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten