woensdag 8 april 2015

Wat is er in Den Haag aan de hand?

Het ene idee na het andere vliegt door de ether, van het sluiten van de Europese grenzen voor vluchtelingen wat volledig indruist tegen het PvdA gedachtengoed indruist. Tot aan de PvdA die de kont tegen het TTIP verdrag en groeiende macht van multinationals lijkt gooien en daarmee de VVD tegen de haren in strijkt. Het lijkt erop dat de beide regeringspartijen elkaar aan het bestrijden zijn met de eigen speerpunten die voor kiezers van beide partijen de doorslag kunnen geven om toch weer terug te keren.
 
Het oogt als het kruisen van de degens, om te kijken wie het eerst het hazenpad kiest en dat terwijl Premier Rutte meermaals zo trots riep dat zijn regeerperiode de meest effectieve in jaren was. Toch groeien de barsten in zijn coalitie met de dag en de andere partijen staan aan de zijlijn in afwachting van wat er gaat komen. Dat terwijl de geplande hervorming van de belasting nog vorm moet krijgen als kers op de taart van Rutte. Wie zie hiervan gaan profiteren?


Het sausje wil niet binden

Terwijl staatssecretaris van Rijn ongeveer bedolven wordt onder de problemen met het PGB en deze niet op kan lossen, Dijsselbloem moet proberen de ABN AMRO bank in het gareel te houden maar deze blijkbaar niet eens durft tegen te spreken. Opstelten en Teeven als zijn gevallen over een bonnetje en de nieuwe minister van Veiligheid en justitie de Wet bescherming persoonsgegevens door het afvoerputje wil spoelen is er veel aan de hand in Den Haag.

Dat nog buiten de onderhandelingen die er zeker al plaatsvinden over het te hervormen belastingstelsel. Want ook dat heeft meer partijen nodig om door de Tweede en Eerste Kamer te komen, immers het machtsveld is verbreed omdat de kiezers de politieke werkelijkheid een andere vorm hebben gegeven. De grote machtsbasis van de grote partijen is weg, de burger is versnipperd alsof het liberalisme met ruimte voor de eigen ik de burger hebben aangezet om te kiezen voor eigen principes in tegenstelling tot strategische keuzes. Want juist die strategische stemmen hebben geleid tot dit kabinet, van links en rechts in een sausje wat toch niet geheel lijkt te willen binden….

Is er genoeg lijm?


Wat er de komende maanden gaat gebeuren, het lijkt erop dat het sausje zo slecht wil binden dat het misschien wel gaat ontbinden. Daarmee kan het best eens gaan voorkomen dat het probleem met de PGB nog wel even blijft bestaan omdat hier geen ruimte meer voor is. Of dat er toch een noodoplossing komt en er na een paar manden weer een herziening komt omdat er toch een nieuwe regering gaat komen. Het is en blijft voorlopig nog even afwachten wat er gaat gebeuren, want de barsten worden steeds groter, maar de lijm lijkt nog voorradig alleen is de vraag hoeveel lijm er nog is………






Geen opmerkingen:

Een reactie posten